vineri, 13 ianuarie 2012

Fictiunea

 
     Cu siguranta toata lumea a auzit de fictiune. Fie ca am invatat despre ea la romana,fie ca am citit prin carti si alte surse(media,internet) cat si din filme. Pentru   mine fictiunea se situeaza intre real si imaginar. Fictiunea este un taram abordat de toata lumea. In fictiune totul este posibil incat poate excela intre agonie si extaz. De multe ori fictiunea creaza suspans,in fictiune imaginatia ia amploare,iar ratiunea o ia razna. Ne place sau nu sa recunoastem ,fictiunea este este taramul pe care il adoram cu totii..  Toti ne uitam la filme,citim carti si alte chestii. Toate aceste lucruri sunt fictive,poate doar putin inspirate din realitate. Cred ca singura carte non-fictiva pe care am citit-o a fost Maitreyi de Mircea Eliade.
Fictiunea este modul in care isi exprima  sentimentele si gandirea libera, naratorul,daca ne referim  strict la carti,insa poate insemna si modul in care se exprima un regizor in filmele sale. Aici,nimeni nu ne interzice sa visam si sa ne imaginam ceea ce simtim si ne dorim.
Cu siguranta folosim fictiunea si in viata noastra de zi cu zi. Ne imaginam de multe ori cum sa schimbam lumea, mai ales atunci cand suntem dezamagiti (de o persoana sau de o intamplare). Ne imaginam cum ar fi viata noastra fara griji si fara probleme si fara anumite obstacole care ne demoralizeaza.
Fara fictiune nu ar exista vise si nici sperante,astfel viata noastra ar fi mult mai ostila si mai plictisitoare.
    Fictiunea este un mod de a te exprima!!!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu